Новини

Дръжки за прозорци- малките детайли с голям ефект
12.11.2020 г.

Дръжките за прозорци – в синхрон с дръжките за врати

Трудно е да се каже кое е водещо и определящо за ползвателите като визия и дизайн – дръжките на прозорците или дръжките на интериорните врати. Поради обясними и логични причини поставянето на дограмата изпреварва закупуването и монтажа на интериорните врати и така дръжките на прозорците се настаняват в дома ни или в офиса ни много преди да имаме врати и съответно дръжки на тях. Освен това при производството и монтажа на дограма често не ни се предлага никакъв избор или алтернатива – каквито дръжки ни сложи производителя на дограмата, това е. Griffwerk Ви предлага възможността да имате дръжки на дограмата и дръжки на вратите в една и съща цветова гама, в една и съща модна линия и в еднакъв дизайн. Така дръжките хармонират помежду си, а прозорци и врати чудесно се допълват и вписват в избрания от Вас интериор на помещението.

Дръжките на прозорците се използват ежедневно за отваряне и затваряне и затова е препоръчително при такова натоварване, същите да имат добри технически параметри. Материалите, от които са направени дръжките за прозорци и начинът им на изработка са много важни, за да можем да гарантираме дългосрочна и безпроблемна експлоатация. При производството на всички свои продукти Griffwerk използва най-съвременни технологии и най-качествените материали и затова можем да гарантираме, че инвестицията в закупуването на нашите дръжки е дългосрочна и с добра възвращаемост.

Но дръжките за прозорци могат да бъдат нещо повече от необходим елемент за всеки прозорец. Те могат да са функционални, но могат и да бъдат акцент и перфектния завършек в интериора на всяка стая. В гамата от дръжки за прозорци Griffwerk произвежда голямо разнообразие като размери, материали и цветове, но благодарение на последователния дизайн можем да предложим дръжки за врати и за прозорци с еднакви форми и цветове. Така че, когато откриете перфектния за Вас дизайн, няма да Ви се налага да се колебаете и да избирате как да комбинирате различни дръжки – просто изберете нашите дръжки за прозорци и за врати от един и същи модел. Промяната на един на вид толкова малък елемент от прозореца може да окаже огромно влияние, като му придаде един съвсем нов и модерен вид. Така, че изпълнете Вашите дизайнерски изисквания до последния детайл, независимо дали в матово, в хромирано, в месинг, в кадифено сиво или в графитно черно покритие – завършете Вашите прозорци с най-подходящите за Вашия вкус дръжки.
Когато избирате дръжки за прозорци не трябва да имате предвид само размера на прозорците. Стилът на Вашия дом и начинът, по който се отварят Вашите прозорци (наляво, надясно или на кип), също са определящи фактори при избор на правилния дизайн и правилния материал. Дръжките на Griffwerk са изработени от материал неръждаема стомана марка 304, известна още като 1.4301 и са с различен външен вид
и дават различно усещане. Поради своя състав тази висококачествена стомана е особено устойчива на корозия и е изключително издръжлива. Неръждаемата стомана образува много тънък защитен пасивен слой, който се възстановява, дори след повърхностни повреди, поради химични реакции.

А как се постига различният вид на дръжките от един и същи материал? Поради различната обработка на неръждаемата стомана, особено в техниката на шлайфане, се създават метални, матови или гладки повърхности. Възползвайки се от това свойство на метала ние произвеждаме дръжки с добре познатия полиран благороден вид, с метален блясък или с матово покритие. Кой вариант за дръжки на прозорци ще изберете зависи от особеностите на Вашия прозорец, от стила на Вашия дом и от Вашите лични предпочитания. Не се колебайте да следвате мечтите си за хармония и дизайн в дома си или на работа.