Как правилно да изберете дръжка за врата?

Как правилно да изберете дръжка за врата?

Дръжката за врата може да бъде нещо повече от обикновен, задължителен елемент за всяка врата. Тя може да се превърне в акцент, в едно чудесно допълнение. Изборът от цветове, форми , материали е наистина голям, затова е добре когато търсите подходящият вариант да се съобразите с няколко основни фактора.

 


На първо място разбира се е дизайнът на самата дръжка. Материалът от който е направена е определящ фактор за качеството. Благородната стомана например, е един изключително устойчив материал, който освен всичките си предимства свързани с качеството придава благороден вид на самата дръжка. Освен това се предлага в два варианта: полирана благородна стомана и благородна стомана мат, съответно с бляскав завършек или с по-неутрално матово покритие.
 За почитателите на по-ярките цветове има дръжки със златисто и сребристо покритие, които с лекота могат да се превърнат в забележим акцент.Ако не харесвате металният вид на дръжката трябва да знаете, че на нашият сайт се предлага и модели в графитно черен, кадифено сив и кашмирено сив цвят. Тези цветове придават на дръжката един ненатрапчив, мек и естествен вид.


 
 
И за перфектният завършек разбира се формата е от огромно значение. Заоблените форми придават не само приятен и красив завършек, но и правят дръжката много по-безопасна. А безопасността е на първо място когато имате деца и и се страхувате, че могат да се наранят на заострените краища или пък се притеснявате от постоянно закачане на дръжката когато работите в офис например, през който ежедневно минават много хора. В такива ситуации ние Ви предлагаме решение дръжките Alessia, която е със специална заоблена форма с цел по-голяма безопасност. И не на последно място разбира се е фактът, че когато изберете правилният за Вас модел не е нужно да се налага да го съчетавате с други модели дръжки защото на нашият сайт ще откриете дръжки от един модел както за вътрешни и външни врати, така и с механизъм за заключване за WC, а също така и много от моделите се предлагат и като дръжки за прозорци.

Дръжките за врати имат различни начини на заключване:
 
 
  • Smart2Lock е интелигентната заключваща технология и работи без поддръжка, без магнити или електроника. Бутонът за заключване е удобно поставен върху самата дръжка така, че няма допълнителна розетка за заключване.Червена маркировка показва дали вратата е заключена. В допълнение, дръжката не може да се натисне надолу нито отвън, нито отвътре, когато е заключена. Има и възможност за спешно отваряне при нужда.
  • Комплектите дръжки за врати за брави, с обикновен ключ са подходящи за вътрешни дървени врати. Благодарение на висококачествения материал те усъвършенстват всяка интериорна врата.
  • Дръжките за брава със секретен ключ са подходящи за външни дървени врати. Те се предлагат с кръгла и квадратна розетка.
  • Класическата дръжка за баня и WC - е с WC механизъм за заключване.

Какви са различните типове монтаж?


                 


                 Дръжка на клик система  
           
   
-просто сглобяване в няколко стъпки 
   -невидима винтова връзка и нарязана   фина резба 
   -необслужваем, невидим плъзгащ лагер 
   -без черен пръстен на дръжката на   вратата
   -обратен завъртащ се фитинг M4   
   -фиксирана въртяща се дръжка на вратата 
   -предварително сглобена дръжка на   вратата
   -двустранни задържащи пружини
   -сертифицирани съгласно DIN EN 1906    
                
 
             
                     На резба 


   -винтова розетка от неръждаема стомана
   -невидима винтова връзка   
   -необслужваем, невидим плъзгащ лагер
   -без черен пръстен на дръжката на вратата
   -обратен завъртащ се фитинг M4
   -фиксирана въртяща се дръжка на вратата
   -предварително сглобена дръжка на   вратата 
   -двустранни задържащи пружини
   -подструктура от неръждаема стомана

                                                                                                                                                                           
                      PIATTA S

   
-плоска розетка от неръждаема стомана                                  
   -невидима винтова връзка
   -необслужваема, невидим плъзгащ лагер
   -без черен пръстен на дръжката на вратата
   -фиксирана въртяща се дръжка на вратата
   -предварително сглобена дръжка на   вратата