Новини

Плътно затворени врати с-PLANEO AIR SILENT
22.03.2021 г.

Плътно затворени врати с-PLANEO AIR SILENT

Плъзгащите се стъклени врати са не само модерно, но и изключително функционално решение за всяко помещение. Те имат много предимства които ги правят по-подходящи от дървените врати, както за малки помещения в които пространството е изключително важно, така и за големи стаи в които са необходими врати по индивидуални размери.
Но нещото без което една стъклена плъзгаща се врата не може да функционира са механизмите за плъзгане. Те са подвижният елемент и от тяхното качество зависи удобството и комфорта при използването на вратите. Затова когато ги избирате трябва да им обърнете специално внимание, като трябва да имате в предвид, че освен визията има и някои технически характеристики, които определят правилният механизъм за всяка врата и за всяко помещение.Ако имате нужда от повече уединение или не искате миризмите, димът, и парата от кухнята или банята да преминават в цялото жилище, но и не искате да се лишите от удобството на плъзгащата се врата, то механизмът Planeo Air Silent е правилното за Вас решение. Planeo Air Silent е най-новият механизъм на фирма Griffwerk, който уплътнява. Той позволява стъклената врата да бъде затворена толкова плътно, че да се доближи до техническите параметри на нормалната дървена врата.
Това е възможно благодарение на специалните уплътнения, разработени от Griffwerk.

Едното уплътнение се монтира директно на стената, а другото се монтира на алуминиев профил, служещ и за ограничетел на вратата. Отдолу на вратата има малка четка, която стига до пода и не позволява никакъв просвет.

Всички елементи са минималистични, филигранни и не променят първоначалната визия.


Planeo Air Silent механизъм може да се използва навсякъде – кухнята, банята/тоалетната, кабинета детската стая или навсякъде където имате нужда от уединение, удобство и комфорт.