Новини

R8 One-Дръжката със заслужено отличие за дизайн
06.01.2021 г.

R8 One-дръжката със заслужено отличие за дизайн

Дръжката за врата R8 One е отличена с награда за дизайн в категорията “Отличен продуктов дизайн - сгради и елементи” на престижният конкурс German Design Award 2021. Тя привлича вниманието на журито не само с дизайн, но и с функционалност и получава изключително добри отзиви. Това което прави R8 One по-различна от останалите дръжки на пазара е изключително елегантният дизайн, който умело е съчетан са технологията Smart2Lock, която я прави много функционална и подходяща за използване в различни помещения в дома. 

Нека разгледаме и някои от основните и характеристики:
 
Дръжката е без розетка! Това означава, че няма нужда от допълнителни отвори във вратата за розетки и механизми за заключване. Всичко необходимо е интегрирано в самата дръжка, като това и придава един изключително изчистен дизайн, което от друга страна я прави много лесна за съчетаване с останалите елементи в жилището. Не е необходимо да се притеснявате как тя би се вписала в интериора на цялото жилище понеже се предлага в три различни цвята Графитно черно; Кашмирено сиво и Кадифено сиво. Тези цветове са неутрални и биха се съчетали добре както с интериор в студената цветова гама, така и в топлата което прави дръжката на практика универсална.
Друго не малко предимство е Smart2Lock механизма за заключване. „Smart2lock“ е механизъм, разработен от Griffwerk, който може да се интегрира в  дръжката. С нега заключването на вратата е по-лесно от всякога-само с една ръка. Бутона за заключването се намира на удобно място от горната   страна на дръжката. Освен това дръжката има специален индикатор от външната страна който показва дали е заключено,а също така и не може да   бъде натисната, но при спешни ситуации може да бъде отворена от външната страна.
 
 
 
 

Наградата за дръжката R8 One не е единствената награда за фирма Griffwerk от конкурс. Механизмът Smart2Lock е избран за „най-добър продукт на годината 2020“ от жури от признати архитекти като част от конкурса „Къщи на годината - най-добрите еднофамилни домове“. Състезанието се провежда за десета година в сътрудничество с Германския архитектурен музей, както и с други не малко известни партньори Informationszentrum Beton, Interhyp, Atrium / Das IDEALE HEIM, и други. Това прави отличието още по-значимо и заслужено.Така дръжката R8 One е оценена и наградена по дизайн, но и в нея е интегриран механизъм който също е носител на отличие. Признанието което получава фирма Griffwerk за продуктите си е благодарение на дългогодишният опит и на невероятният екип от известни дизайнери налагащи новите модни тенденции.